15

saniye içerisinde siteye yönlendirileceksiniz. Reklami Kapatmak Için Tiklayin

no-repeat top left;width:560px;height:400px;">
Gündem Toplantı sona erdi! Kritik açıklama geldi | Türkiye'nin Gözü Kulağı

Gündem Toplantı sona erdi! Kritik açıklama geldi

Gündem Toplantı sona erdi! Kritik açıklama geldi
Reklam.jpg

Yunanistan için biraraya gelen Avrupa Maliye Bakanları ve Devlet Başkanları, haftaya yeniden toplanma kararı aldı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, euro bölgesi maliye bakanlarının bugünkü toplantısının sona erdiğini, bakanların bu hafta içinde tekrar toplanacağını açıkladı. Dombrovskis Twitter'da yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın önerileri memnuniyet verici, ancak (AB ve IMF) kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam etmeli.... (Eurogroup) bu hafta tekrar toplanacak. Önümüzdeki günlerde anlaşmaya varmamız gerekiyor" dedi.

YUNANİSTAN YENİ EKONOMİK REFORM TASARISI

IMF'ye borçlarında temerrüde giderek yaklaşan Yunanistan, bugünkü euro bölgesi maliye bakanları ve sonrasındaki devlet başkanları toplantısı öncesinde kreditörlerini mali yardım vermeye ikna etmek için, yeni bir ekonomik reform tasarısı sunmuştu.

BUGÜN KARAR ÇIKMAYACAK DEMİŞTİ

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan'ın yaptığı yeni önerileri değerlendirmeyi kreditör kuruluşlara bıraktıklarını ve bugün nihai bir değerlendirme yapılmasına imkan olmadığını söylemişti. Euro bölgesi maliye bakanları grubunun başkanı Dijsselbloem, bugün akşamki euro bölgesi devlet başkanları zirvesine hazırlık amacıyla toplanan maliye bakanları toplantısından öncesi konuştu.

Dijsselbloem, "Yunanistan Başbakanı Çipras ile yapıcı görüşmeler yaptık" diye devam etti.

ALMAN BAKANDAN SERT AÇIKLAMALAR GELDİ

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble, toplantı öncesinde, “Yunanistan'dan somut bir öneri almadık, Perşembe gününe kıyasla değişen bir şey yok. Atina'dan somut öneriler gelmezse Yunanistan hakkındaki liderler zirvesine ciddi bir hazırlık yapamayız. Bizim gibi IMF de Yunanistan'dan herhangi bir öneri almadı” diye konuştu.

ECB'DEN YUNAN BANKALARA ACİL LİKİDİTE DESTEĞİ

Diğer yandan Avrupa merkez bankası'ndan Yunan bankalara sağlanacak acil likidite desteğine yönelik bir açıklama yapıldı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyelerinden Ewald Nowotny ise "Yunan bankalarına tanınan acil likidite imkanı gün sonuna kadar uzatıldı, daha da uzatılıp uzatılmayacağı müzakere sonuçlarına bağlı" açıklaması yaptı.

'FRANSA VE ALMANYA YUNANİSTAN'IN EURO BÖLGESİ'NDE KALMASINI İSTİYOR'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesi ve Almanya'nın Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını arzu ettiğini söyledi. Hollande, Yunanistan'ın borç krizinin ele alınacağı Euro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı ve AB Liderler Zirvesi'nden önce basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Hollande, “Fransa'nın anlaşma sağlanabilmesi için elinden gelen bütün çabayı göstereceğini” söyledi.

Euro Bölgesi yöneticilerinin toplantısından bir sonuç çıkmasını umut ettiklerini kaydeden Hollande, toplu bir anlaşma ve kalıcı bir çözüm bulunmasını istediklerini kaydetti. Hollande, “Kısmi veya sınırlı bir anlaşma olmasını arzu etmiyorum. Fransa ve Almanya, Yunanistan'ın avro bölgesinde kalmasını istiyor” ifadesini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır @ 2017 | Türkiye'nin Gözü Kulağı | İletişim | Panel

Google Takip Kodu

Haber Portalı | webmaster: cumaliyakar